Lišky tentokrát nejsou z tržnice, ale od Jeffreyho Bealla |
Snad jen tedy co dělám jinak a kde nakupuju:
- Lišky do liškového rizota kupuju sušené na Holešovické tržnici u houbového stánku. Pixlička za stovku vydrží i na osm dávek. Houby namáčím do vlažné vody aspoň půl hoďky předem. Před samotnou přípravou uvedu do varu a hodím do ní pár kostek zmraženého odpařeného domácího vývaru (vývar mrazím ve formičkách na led -- krásně se pak dávkuje). Rizoto pak tedy zalévám vývarem i s houbami, je celkem lhostejno, kdy se které houba přestěhuje z vývaru na pánev.
- Rýži Arborio kupuju v BIO kvalitě za normální cenu v DM drogérii. Jako ostatně většinu potravin.
- Kdysi jsem kdesi četla, že se má dávat červená cibule. Tak to tak dělám když ji mám. Bohužel červená cibule po tepelné úpravě moc atraktivní barvu, takže estetika jídla utrpí a nevím, nevím, jestli se to vyváží na chuti, ale o tom zvyku, košili a železe to znáte, že?!
- Místo parmazánu dávám často (zvlášť při absenci lišek a jiných extra složek) nějaký přestárlý kozí sýr. Dodá zajímavou chuť, fyzikální parametry odpovídají parmazánu. Kupuju v letenském Cheesy.
- Pokud máte dobrou pánev s pasující poklicí, lze rizoto připravovat i bez míchání a nikdo to nepozná.
- Nevěřím v existenci hoblinek parmazánu.
Juchuchů a jupí! Děkuju! :o)
OdpovědětVymazatsuper tip a zajimavy postup!
OdpovědětVymazat