...a zjistila dvě věci: 1) Je neskutečně levný. Je snad levnější zelenina než řepa, celer a čínské zelí? 2) Nikdo kromě mě ho doma jíst nebude, neb jim nechutná. Ó jak je smutný osud osamělého jedlíka, který nemá s kým sdílet svou radost. Tak aspoň tady...
Myslím, že se mi plagiát povedl hned na první pokus, což jsem ani nečekala. Červenou řepu a stejně velký kus celeru jsem v osolené vodě uvařila jen tak, aby to ještě nebylo měkké. Obojí jsem pak oloupala a pokrájela na malé krátké hranolky a lahce zalila několika lžícemu umeocta. Úplně stejně by posloužila určitě i kombinace soli a octa, sladkou chuť zálivkou netřeba dodávat, vařená zelenina je sladká dost. Po pár hodinách jsem k tomu přidala nakrájené čínské zelí (ne moc - stačí na objem stejné množství jako bylo řepy a celeru) a promíchala s kysanou smetanou. Nakonec mi to nedalo a ještě jsem přimíchala homeopatické množství úplně najemno nakrájené cibule. A bylo hotovo.
Salát je lehčí a méně pikantní, než ten náš tradiční z nakládané řepy se šunkou - čínské zelí to hezky zjemní a celer přidá zajímavou nasládle kořeněnou chuť.
Doufala jsem, že by salát mohl chutnat mému muži, který řepu a čínské zelí nemusí, ale celer a kysanou smetanu v salátech má moc rád, ale zjevně poměr 1:1 nestačí, takže jsem si pochutnala jen já s barbínou.
Žádné komentáře:
Okomentovat