18. března 2011

Tak jsem tady!

Už moc moc dlouho si přeju založit blog o jídle a vaření. Déle jak rok fotím svoje výtvory, zapisuju recepty a poznámky, ale pořád jen "na potom". Ono je to totiž těžké - kdysi, ještě když byl cuketka pouhým samičím květem (nebo samčím? Ale to by z něj přece nevyrostla cuketka) jsem se shlédla v jeho blogu, čímž jsem si nastavila laťku sakra vysoko. A co mě tedy po tak dlouhé době nakoplo opravdu začít? Byla to trojice bylinčích miminek a taky jeden blog. No jen se podívejte:


Tuhle krásnou trojičku jsem si donesla včera z Holešovické tržnice. Jaro je konečně tady. A první jarní fotky nejde ukládat v počítači na potom. Ty se prostě musí ukázat hned, nebo nikdy. Tak tady je tedy máte. Kochejte se a představujte si jak voní. Bazalka a dvě petrželky. Co s nimi podniknu, to ještě nevím a dost možná mi zvadnou, když nebudeme přes víkend doma, ale nemohla jsem si pomoct. Musela jsem si ten kousek koncentrované zeleně z tržnice odnést domů.

A ten blog? Velmi dlouho jsem z blogů od jídla četla jen pana Cuketku, nechávala se inspirovat Pixyho poznámkami od plotny a prohlížela si fotky na blogu veganské cukrářky. Až nedávno jsem narazila na bložík Kačky Žvýkačky a s chutí se začetla. A něco mi došlo: že i když se píše obyčejně o obyčejných věcech a k tomu se dají úplně obyčejné fotky, tak z toho může taky vzniknout fajn blog, na který lidé zabloudí víc jak jednou za půl roku.

Teď udělám čáru:

Jste tu ještě?

Ještě bych vám chtěla říct, co jsem zač a co ode mně můžete čekat:

Skrývám v sobě jedinečnou kombinaci perfekcionisty s vysokými ambicemi a člověka, který má milión pět geniálních nápadů denně (víte, že nerealizované nápady jsou vždy geniální, že?!) a chce stihnout úplně všecko. Jak to pak dopadá, na to se mě ani neptejte. Však ono se to tady nakonec stejně ukáže.

Takže jsem mamina se dvěma malými dětmi, k tomu se ještě stále pokouším na volné noze pracovat v IT (hlavně programování) a aby toho nebylo málo, tak studuju druhy semestr denního studia na vysoké škole. Toto vše je korunováno snahou být dobrou hospodyní.

Takže recenze špičkových i patových podniků od mně nečekejte. To už spíš tipy, kde se dle mého dají sehnat dobré suroviny za rozumné ceny. A krom toho bych vás samozřejmě ráda zahrnovala popisy a fotkami mých pravidelných výtvorů. Hned v dalším článku to bude jednoduchá a u nás moc oblíbená hlíva s paprikovou omáčkou. Tak díky, že jste přišli a stavte se zase nakouknout!

6 komentářů:

  1. Sleduju Tě okem bedlivým, byť tichým! :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlíva s paprikovou omáčkou! Juchú!!! Tenhle recept jsem si od tebe odvezla jako poklad, dělávám pravidelně. :-) Tak držím pěsti a přidávám do čtečky ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. poslusne hlasim, ze jsem teda zde :) A som teda zvedavy...

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za veřejnou pochvalu, obdivuju, co všechno se dá stihnout a držím palce.

    OdpovědětVymazat
  5. Fíha, další nový blog o vaření? Už se těším! Budu držet palce a chodit pro inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  6. Přidávám si do čtečky... :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...