Takže:
Na jeden hrnek rýže jeden a půl hrnku vroucí vody. Nalít. Lžičku soli. Může být taky kus cibule, hřebíček a nové koření, což se nakonec všecko vyndá a vyhodí. Ale chlapovi se to nezdá, tak to nedávám. Strčím do trouby na 170 °C a peču asi 20 minut až půl hodiny.
![]() |
Autor: Yamanaka Tamaki
Hledala jsem si volně použitelné obrázky rýže a zaujal mě popisek u této fotky. Nenapadlo mě, že tak jako pro nás jsou něco trochu vyjímečného nové brambory, tak na druhé straně zeměkoule mají novou rýži.
|
Napíšu Vám jestli dovolíte, můj recept na rýži z trouby: na oleji osmahnu dost cibule nadrobno, asi jednu velkou, pak přidám hrnek propláchnuté rýže, orestuji na cibuli, osolím a přidám třičtvrtě sáčku majoránky. Nelekněte se toho množství. Zarestuji a zaliji dvěma hrnky vody. Mezitím si rozpaluji troubu na 200 st. Přikryji rýži v hrnci, který můžeme strčit do trouby pokličkou a strčíme do trouby. Zde necháme asi 20 minut, pak zkontrolujeme, jestli se voda už vsákla a je hotovo. Moc dobré, vyzkoušejte. Radka.
OdpovědětVymazatJeště jsem zapomněla napsat, že dlouhozrnnou rýži taky nemusím, tak používám kulatozrnnou. Je levnější, jak rýže basmati, ale je moc dobrá. Radka
OdpovědětVymazat