23. dubna 2013

Celerové placičky

Celer je u nás doma oblíbená zelenina a celerové placičky až zvrhle časté jídlo. Ale přestože je děláme často, nedá se říct, že bychom dělali pořád to stejné. Pokaždé totiž dopadnou jinak. Většinou moc dobře, nepovedly se jen jednou, protože jsem do nich dala moc mouky. Ale jedlé byly taky. Takže fakt blbuvzdorné jídlo :)


3 díly celeru
1 díl cibule (nemusí být)
 1-2 díly sýra
vajíčko
hladká mouka

Nastrouháme celer (nejlépe najemno), tvrdý sýr (moc dobrá je kombinace eidam a trochu uzeného sýra), k tomu přidáme vajíčko a mouku. Trochu osolíme, pořádně zamícháme a můžeme smažit. Těsto má být husté asi jako na bramboráky, placičku většinou kydnu na pánev lžící a razmatlám na tenkou vrstvu. Smažíme na sádle (stačí jen trochu). Může se také udělat hustší těsto a obalovat placičky ve strouhance.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...