tag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post8140742775851090188..comments2023-04-07T16:34:00.956+02:00Comments on Co vařím: O vajíčkách, kravičkách, životě, vesmíru a vůbec...Žirafkahttp://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-43926436260081287592011-05-08T11:22:29.176+02:002011-05-08T11:22:29.176+02:00Žirafko, já tu Vaši myšlenku pobírám, protože takh...Žirafko, já tu Vaši myšlenku pobírám, protože takhle někdy taky přemýšlím. Taky nad každým vyhozeným plátkem sýra nebo shnilým rajčetem málem brečím:-)) Ale myslím, že všechny tradiční kuchyně (i ta naše, česká) vycházejí z principu zužitkovat vše. Vemte si typickou českou zabíjačku. Hlavička na ovar, kolínka na sulc, vnitřnosti do tlačenky a paštiky, kosti na vývar, bok na sádlo a škvarky... A z prasátka nezbyde nic:-) <br />Co se týče myšlenky sníst jen tolik, co byste byli schopni vychovat (ehm) nebo vypěstovat - tak se snad ani uvažovat nedá, proto byly totiž vynalezeny peníze a směnný obchod. A nepředpokládám, že ve Vaši rodině každý jí za dva, popř. za tři a více;-)<br />A abychom naši planetu zachránili před zkázou, musela by se změnit především celosvětová politika. Vy jako jedinec můžete přispět minimalizací odpadů, šetřením jídlem, používáním MHD a nevímčím, ale to je tak vše. Když jsem byla mladší, taky jsem měla takové světospásné tendence, ale zjistila jsem, že stačí přispět svou (byť minimální) troškou do mlýna, tím uchlácholit svědomí a dál se nezabývat něčím, co není v mých silách. <br />Jéje, to jsem se rozpsala!Olinkahttp://zranice.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-75663526220773972452011-04-23T23:17:50.841+02:002011-04-23T23:17:50.841+02:00Řeknu to na rovinu: tenhle článek se mi moc nepove...Řeknu to na rovinu: tenhle článek se mi moc nepovedl a jsem si toho vědoma. Strašně jsem se do toho zamotala, ale zařekla jsem se, že ho dopíšu, tak jsem to nějak dopytlíkovala. Když jsem se z toho pak vyspala, tak bych nejradši dělala, že jsem nikdy nic takového nenapsala. (-: Takže máš naprostou pravdu, že jsem v tom mase dost mimo...<br /><br />Ale třeba u těch líček určitou disproporci vidím. I když bude určitě dočasná. Z kusu odpadu se udělá hit, který musí mít každá lepší restaurace.<br /><br />Děkuji Ti za komentář a děkuji, že jsi ke mě byl mírný. Příště se budu radši držet od globálního teoretizování dál (-;Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-90205454747803792402011-04-23T12:35:44.944+02:002011-04-23T12:35:44.944+02:00Chápu tvou myšlénku, ale s těma kravičkama jsi tro...Chápu tvou myšlénku, ale s těma kravičkama jsi trochu mimo. I v těch restauracích se spotřebuje víc předního hovězího a kýty než svíčkové, v těch českých především. Čeho myslíš, že se u nás denně po hospodách prodá víc - steaků, nebo španělských ptáčků, rajských, koprovek a jiných uho? V běžném obchodě na svíčkovou taky nenarazíš, jak je rok dlouhý. Když hovězí, tak přední (S.K. i B.K.) na polívku, pak kýta, občas kousek roštěnky a pak hlavně stálý držák: mleté. Já tam fakt žádnou disproporci nevidím. <br /><br />A mmch, ta líčka a pupky a podobné "netradiční" kusy, to byl vždycky spíš odpad. To, že to nějakej šikovnej kuchař dokázal efektně zpracovat a prodat, budiž mu ke chvále, ale pořád to z těch líček apod. nedělá bůhvíjak exkluzivní kus masa. Když dokážeš z hovna uplíst bič, dokážeš ho i z čehokoli lepšího - a lepší.Anonymousnoreply@blogger.com