tag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post5588720494540533908..comments2023-04-07T16:34:00.956+02:00Comments on Co vařím: Těstoviny s rychlou liškovou omáčkouŽirafkahttp://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-81923310489728801322012-08-07T00:43:13.836+02:002012-08-07T00:43:13.836+02:00No, jsi skvělá, takhle rychle odpovědět! Zítra jí ...No, jsi skvělá, takhle rychle odpovědět! Zítra jí udělám a dám ti vědět, jak chutnalo, děkujuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-17647607354014195212012-08-06T07:31:07.975+02:002012-08-06T07:31:07.975+02:00Víno určitě bílý! A díky za komentář, bez něj bych...Víno určitě bílý! A díky za komentář, bez něj bych na ten recept zapomněla. A na blog už pomalu taky :)Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-42668158252571075572012-08-06T05:21:47.181+02:002012-08-06T05:21:47.181+02:00Ahoj a prosím tě, jaké víno dáváš, bílé nebo červe...Ahoj a prosím tě, jaké víno dáváš, bílé nebo červené, chtěla bych ten tvůj recept zkusit, našla jsem plno lišek, děkuju DoraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-50142132875002645472012-08-04T12:37:31.906+02:002012-08-04T12:37:31.906+02:00Tak jdu na si ji taky právě udělat . jo a jěště se...Tak jdu na si ji taky právě udělat . jo a jěště se hodí k tomu tagliatelleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-23586653031867982282011-06-27T19:37:08.406+02:002011-06-27T19:37:08.406+02:00Ahá! Tak to jó! Jestli jsem macaroni něco, do čeho...Ahá! Tak to jó! Jestli jsem macaroni něco, do čeho se vleze omáčka a dá se to nabrat do pusy standardně jiným, než významně dehonestujícím způsobem, tak to potom jo. Jednou bych se toho chtěla o italské kuchyni dozvědět víc. Jenže takových "jednou" mám strašně moc...Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-12376677015342369252011-06-27T15:23:54.068+02:002011-06-27T15:23:54.068+02:00Ještě zastaralá poznámka (prosím, nebrat jako pouč...Ještě zastaralá poznámka (prosím, nebrat jako poučování, jen jako poučení): macaroni nejsou to, co z předlistopadový doby známe jako makaróny. Macaroni jsou v podstatě naše kolínka, jen mají tenčí stěnu a díky tomu větší dutinu; a nemusej bejt zahnutý nebo jenom trochu.<br /><br />To, co my známe jako makaróny, Italové vůbec nedělaj. Někde jsem kdysi četl, že je začli na zkoušku dělat ve čtyřicátejch letech italský emigranti v Americe a tam se ujaly. Ale nevim, jestli je to pravda...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-69876878988853215152011-06-24T12:21:25.283+02:002011-06-24T12:21:25.283+02:00Jo :) Jako ne žádný žně, ale na takovýhle oběd by ...Jo :) Jako ne žádný žně, ale na takovýhle oběd by to stačilo.Mínahttps://www.blogger.com/profile/10290898593655875882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-91565777687998027342011-06-24T11:43:36.044+02:002011-06-24T11:43:36.044+02:00Já jsem lišky ještě nikdy nenašla. Ty máš nějaký z...Já jsem lišky ještě nikdy nenašla. Ty máš nějaký zaručený místo?Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-19241258477010634552011-06-24T11:30:34.470+02:002011-06-24T11:30:34.470+02:00Mňam! Ale už se těším, až si budu moct lišky nasbí...Mňam! Ale už se těším, až si budu moct lišky nasbírat sama v lese :)Mínahttps://www.blogger.com/profile/10290898593655875882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-29130109438318779512011-06-22T16:43:28.913+02:002011-06-22T16:43:28.913+02:00Jo, myslím, že se jmenuje takhle... Doufám.Jo, myslím, že se jmenuje takhle... Doufám.Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-10760381991750885282011-06-22T16:37:58.669+02:002011-06-22T16:37:58.669+02:00Ten přestárlý kozí sýr se nazývá přímo takto, nebo...Ten přestárlý kozí sýr se nazývá přímo takto, nebo má jiné přízvisko? Já abych se zbytečně neztrapňovala! ;o)Osoba Bezejmennáhttps://www.blogger.com/profile/04952833761938727417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-90081444422477477592011-06-22T00:35:21.228+02:002011-06-22T00:35:21.228+02:00Je mi jasný, že každý druh těstovin je dobrý k něč...Je mi jasný, že každý druh těstovin je dobrý k něčemu jinýmu, ale sama jsem ještě nedospěla k tomu, abych vnímala nějaký výraznější rozdíl. Ani teorii nastudovanou nemám, ale mašličky jsem chtěla dát, protože omáčka je docela vazká (není na to nějaký hezří slovo?), takže by je pěkně pokryla. Jinak duté těstoviny jako penne jsou dobré i k řidším omáčkám, protože jí hodně naberou. Macaroni mi celkově nesednou - neumím je jíst, vadí mi, že nejdou nacucnout, ani pořádně namotávat... Mám doma už jak dlouho otevřený pytlík a dávám je akorát nalámané do minestrone.Žirafkahttps://www.blogger.com/profile/04915830227489017358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7515721041208841979.post-57366275880791947762011-06-21T10:07:31.215+02:002011-06-21T10:07:31.215+02:00Myslím, že na těch těstovinách záleží. Penne jsou ...Myslím, že na těch těstovinách záleží. Penne jsou IMHO ty nejlepší, možná by stálo za to zkusit macaroni. Můj italskej šéf mi před lety (kdy jsem se o vaření bohužel vůbec nezajímal) vysvětloval, že tvar těstovin je hrozně důležitej, každej druh se hodí na něco jinýho (a obecně platí, že čím delší / trubkovatější, tím lepší, viz celosvětovou oblibu špaget).Anonymousnoreply@blogger.com