3. února 2014

Madridská česnečka

Recept na tuto ultrajednoduchou výbornou netradiční česnekovou polévku se ke mě dostal od známého v komentářích na minulém blogu. A jsem za něj neskonale vděčná. Česnek, plechovka rajčat, nejaký ten bujon v kostce i vajíčko se u nás doma najdou vždycky, takže když není čas a chuť něco vymýšlet, nastupuje automaticky madridská česnečka. Netuším, jestli má vůbec s Madridem cokoliv společného, ale na tom nesejde. Původní recept byl pod tímto jménem. Teď už jsem jej nenašla a ani žádný jiný podobný, tak jej znovu posílám do světa. Zaslouží si to

česnek (aspoň 2 stroužky)
olivový olej
plechovka rajčat
1 l vývaru (klidně z kostky)
muškátový květ
1 vajíčko

Na trošce olivového oleje osmažíme pokrájený česnek a po chvilce zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata z plechovky (je potřeba nakrájet, nebo rozmačkat rukou) a necháme 10 minut povařit na mírném ohni. Ke konci vaření přidáme trošku muškátového květu. Poté vmícháme rozšlehané vejce a necháme je dojít v odstavené polévce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...